9 november 2012

Moviebites maakt online video serie Right To Play

 

Moviebites, specialist in online video, heeft een serie video’s gemaakt voor Right To Play, die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen om te sporten en te spelen. In de videoreeks worden de projecten van Right To Play in Burundi en de Westelijke Jordaanoever belicht. Het goede doel won de videoproductie naar aanleiding van de jubileumactie ‘Win een goede film’, die Moviebites organiseerde in het kader van haar 10-jarig bestaan. Regisseur Bart Buerman ging daarvoor met Right To Play op veldbezoek bij de projecten in de Palestijnse gebieden. De serie bestaat uit vier video’s en wordt zowel online als offline ingezet om bredere bekendheid te krijgen onder particuliere donateurs.

Jubileumactie
In 2011 vierde Moviebites haar 10-jarig jubileum. Daarom besloot Moviebites een videoproductie weg te geven aan een goed doel. Maar omdat er zoveel goede doelen organisaties zijn die fantastisch werk verrichten en zij allemaal wel een professionele video kunnen gebruiken mochten verschillende goede doelen met elkaar de strijd aangaan om de productie in de wacht te slepen. Vanuit maar liefst 40 inzendingen kwam Right To Play, na diverse selectierondes en een spannende finale, als winnaar uit de bus. Right To Play zet zich in voor het recht van kinderen om te spelen en draagt hiermee bij aan sociale verandering in gemeenschappen die zijn getroffen door armoede, ziekte of oorlog.

Filmtraject
Met de briefing werd duidelijk dat Right To Play de gewonnen videoproductie wilde benutten om meer bekendheid te krijgen onder donateurs. Hierbij moest de focus worden gelegd op de thema’s rondom deze projecten, te weten Gezondheid, Girl Empowerment, Onderwijs en Peacebuilding.

Moviebites regisseur & cameraman Bart reisde op 1 april 2012 met Right To Play af om het vijfdaagse veldbezoek aan de Westelijke Jordaanoever te filmen. Tijdens deze inspirerende en spannende reis bezocht een delegatie van Right To Play, waaronder olympisch snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij, verschillende ontwikkelingsprojecten die daar zijn opgezet door Right To Play. Hierbij werd ook een officieel bezoek gebracht aan de Minister van Onderwijs, de voorzitter van het Olympisch Comité en verschillende lagere scholen in Jenin, Bethlehem, Hebron en Jeruzalem.

Het veldbezoek heeft naast een hoop nieuwe indrukken ook veel mooie beelden opgeleverd van het werk wat Right To Play met haar projecten verricht! De uiteindelijke video’s zijn gemonteerd uit het materiaal dat Moviebites heeft gefilmd tijdens het veldbezoek aan de Westelijke Jordaanoever in combinatie met aangeleverd materiaal uit Burundi.

Right To Play is enthousiast over het eindresultaat:
‘’Het is ons werk om elke dag mensen te vertellen hoe belangrijk het werk van Right To Play is voor kinderen in ontwikkelingslanden. Lastig om voor te stellen als je er zelf niet geweest bent. Maar met de video’s van Moviebites komt het wel heel dichtbij. De video’s wisselen prachtige beelden van spelende kinderen af met interviews en statements. Lang genoeg om echt te begrijpen wat Right To Play doet en wat het effect van sport en spel is en kort genoeg om je volle aandacht erbij te houden. Ons dagelijkse werk is er met de video’s makkelijker op geworden!’’

Bekijk de video's die Moviebites voor Right To Play heeft gemaakt!