19 december 2012

Filmster voor een dag met Scholieren.tv!

 

Zaterdag 8 december vond in het Nemo Science Center het eerste Youtech festival plaats. Het festival stond bol van spannende attracties waarbij jongeren konden verdwalen in de spannende wereld van techniek. Zo konden zij met robots spelen, zelf shampoo maken, leren bloggen en zelfs een raket bouwen. Ook Scholieren.tv was van de partij om de kinderen mee te nemen in de wondere wereld van film!

Voor deze gelegenheid had Scholieren.tv een filmdecor gebouwd waar de jonge bezoekers konden schitteren als een echte filmster. Onder leiding van een ervaren regisseur gingen zij in groepjes aan de slag.

Een goede film begint met een goed verhaal, daarom moesten de kids eerst een pakkend script bedenken. Na het creatieve deel was het tijd om de kleedkamer in te gaan voor de make-up en het uitzoeken van een passend filmkostuum. Na de voorbereidingen begon het echte werk:  de filmset op! De filmsterren in spe hadden inmiddels al het echte Hollywood-gevoel te pakken. Als volleerde Carice van Houten’s en Johnny Depp’s acteerden ze erop los. Wat een talent!

Direct na het filmen ging de editor aan de slag om van het geschoten materiaal een volwaardige film te maken. Zo konden de kinderen meemaken hoe het productieproces ná de opnames verloopt. Zij waren erg enthousiast over het eindresultaat. Bovendien was het een leerzame dag – de jongeren hebben beleefd hoe het is om in een film te spelen en geleerd wat er allemaal een filmproductie komt kijken.

In totaal zijn er acht mini speelfilms geproduceerd.

Bekijk hier alle films!